joi, 31 martie 2011

Mancaruri traditionale de Paste!

              Daca tot am invatat cum sa aranjam masa festiva de Paste ar trebui sa avem si ce sa punem pe masa. Va voi prezenta cateva retete pentru niste feluri de mancare de Paste delicioase.


              Oua de Pasti Vopsite Natural

Timp de preparare: 30 minute (cojile de ceapa se pun la inmuiat cu 12 ore inainte) .
Ingrediente: cojile de la 1 kg de ceapa rosie, 5-6 lingurite de cafea, 1 sfecla rosie, oua, apa, 3 linguri otet.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: craticioare de fiert
Preparare: Puteti vopsi ouale de Pasti in diferite nuante de rosu folosind coji de ceapa rosie. Curatati ceapa cu o seara inainte, puneti cojile in apa si le lasati la inmuiat 12 ore, acoperite. A doua zi fierbeti ouale pentru Pasti 10-15 minute impreuna cu cojile de ceapa si 1 lingura de otet pentru a fixa culoarea, dupa care le mai lasati in lichid pana cand obtineti nuanta dorita.
oua vopsite cu ceapa












Pentru a vopsi ouale de Pasti in nuante catifelate de ciocolata, folositi ...cafea. Fierbeti cafeaua intr-un vas suficient de mare ca sa nu dea in foc si apoi adaugati ouale si le fierbeti 10-15 minute. Le mai lasati in cafea pana obtineti nuanta dorita. Nu uitati nici de lingura de otet-obligatorie ca sa fixeze culoarea.
oua vopsite cu cafea
Rosul inchis il obtineti pentru vopsirea oualor de Pasti cu sfecla rosie. Tocati sfecla si o fierbeti 15 minute in jumatate de litru de apa. Adaugati ouale si le fierbeti 1-15 minute, impreuna cu lingura de otet. Le mai lasati in lichid pana ajung la culoarea pe care o doriti.
oua vopsite cu sfecla
Sfatul bucatarului: folositi o lingura de lemn ca sa scoateti ouale, deoarece lingura de metal poate lasa urme pe acestea.Apoi ungeti ouale de Pasti cu ulei pentru a le da stralucire si a pune in valoare culorile.
oua vopsite cu cosulet
Ouale de Pasti vopsite astfel au culori placute si va veti bucura sa stiti ca ati folosit numai ingrediente naturale.



Aperitive de Pasti Drob de Miel


Ingrediente:500 gr de maruntaie de miel(ficat, inima, rinichi), 200 gr carne de miel , 3 oua crude, 5 oua fierte, verdeata (1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi verde) sare ,piper , 1 lingura de untura , 1 prapure de miel.
Mod de preparare:Maruntaiele si carnea se fierb in apa cu sare. Cand au fiert se toaca marunt. Se amesteca cu ouale crude, verdeata tocata marunt, apoi adaugam sarea, condimente. Intr-o tava unsa cu untura asezam prapurele ce inainte a fost pus in apa calda, adugam un strat de compozitie, punem un sir de oua fierte si apoi restul de compozitie. Se impatureste cu prapurele ramas si se pune in cuptor. Se lasa la foc mic. Cand a prins o crusta aurie il scoatem din cuptor si se lasa la racit.
Mod de servire:Se serveste cald sau rece.
Sugestii:Produs traditional Sarbatorilor de Paste!
                                   



            Friptura de miel raditionala 


Ingrediente:O pulpa de miel aproximativ 1, 5 kg, 10 catei de usturoi, patrunjel, rozmarin, maghiran, piper, 200 ml de vin alb, sare.
Mod de preparare:Carnea se spala , se portioneaza si se impaneaza cu usturoiul curatat. Se adauga sare si piper dupa preferinta apoi o asezam intr-o tava de friptura iar pe deasupra punem rozmarinul, maghiranul si patrunjelul. O dam la cuptor dar nu inainte de a adauga vinul si lasam la foc mediu, cam o ora. Din cand in cand deschidem cuptorul si stropim friptura cu jiul format, ca sa se rumeneasca uniform.Se intoarce friptura pe ambele parti sa se rumeneasca. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa 5 minute apoi se serveste.
Mod de servire:Se serveste cu salata verde si ridichii.

Ciorba Radauteana

Ingrediente:1 piept de pui, 2 morcovi,2 cartofi, 1 radacina de pastarnac sau 1 patrunjel, 2 ardei gras, 1 ceapa mare, 3 galbenusuri de ou, 300 ml smantana, 3 linguri otet, 5 catei de usturoi verdeata tocata.
Mod de preparare:Se pune la fiert pieptul de pui in 2-3 l de apa cu sare, cand s-a format spuma o inlaturam iar dupa 10 minute adaugam legumele si le lasam la fiert. Cand carnea este fiarta luam oala de pe foc. Se scoate carnea si legumele iar supa se strecoara printr-o sita. Daca pieptul are pielita sau oase, acestea se indeparteaza. Carnea se taie cubulete, la fel si legumele. Se pun carnea si legumele inapoi in supa. Cand supa fierbe, se toarna smantana batuta cu galbenusurile de ou, amestecand repede. Cand servim ciorba se acreste cu otet, adaugam usturoi, sare si verdeata.
Mod de servire:Se serveste fierbinte.
     
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu